In een markt waar veel geld te verdienen valt zijn helaas ook veel onzinnige producten te vinden. Het kaf van het koren scheiden is een lastige klus. De inname van collageen poeder lijkt de laatste jaren aan populariteit te winnen. Is dit terecht?

In andere blogs beschreven we ook wat collageen is en wat het met je huid doet. In deze blog gaan we dieper in op collageen poeder als supplement.

Inhoudsopgave


Smeren of slikken?

Collageen wordt al jaren gebruikt in de cosmetische industrie als toevoeging in bijvoorbeeld crèmes. In plaats van smeren kan collageen ook ingenomen worden. Collageen poeder heeft recent heel erg aan populariteit gewonnen en het blijkt dat collageen onder andere zorgt voor het behoud van een normale veerkracht van de huid¹.

Wat is collageen poeder?

Collageen zorgt mede voor een normaal uiterlijk van de huid en helpt de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden¹. Wanneer we ouder worden neemt de hoeveelheid collageen langzaam af waardoor rimpels kunnen ontstaan. Collageen poeder is een supplement dat gewonnen wordt uit bijvoorbeeld runderen, wat ingenomen kan worden en wat helpt een stralende huid te behouden¹.

Hoe werkt collageen poeder?

Om het in te nemen heb je het poeder, een mixer, melk of water en natuurlijk een Flavour Shot nodig om het geheel op smaak te brengen. Je neemt het collageen poeder dan dus in via een heerlijke shake. Deze shake neem je het liefst op een vast moment op de dag, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of bij het sporten. Zo maakt het collageen poeder vervolgens de huid van binnenuit mooier¹.


Hoeveel collageen poeder per dag?

Wat is de beste dagelijkse dosering als het gaat om collageen poeder? Voor zichtbare positieve beauty effecten op de huid is een dagelijkse inname van 5 tot 10 gram collageen nodig.

Collageen poeder en vitamine C

Vitamine C is actief bij het aanmaken van collageen in de huid, botten en kraakbeen. Dat is alleen zo als het product ook echt een bron van vitamine C is. Eet groenten en fruit om voldoende vitamine C binnen te krijgen. Wij hebben voor de zekerheid vitamine C toegevoegd aan ons collageen poeder product, zodat het ook een bron is van vitamine C.


Personal Protein verkoopt Gehydrolyseerd collageen poeder, met toegevoegd vitamine C.

¹Om positieve effecten op het uiterlijk van je huid te zien, dient een dagelijkse hoeveelheid van 5 tot 10 gram collageen ingenomen te worden.