Misschien twijfel jij nog een beetje of je de overstap gaat maken van een dierlijke naar een vegan eiwitshakes. Je bent niet de enige. Steeds meer mensen maken de overstap naar veganistische eiwitpoeders. Wat zijn nou de belangrijkste redenen om die overstap te maken? Wij zetten ze hier op een rijtje. 

vegan eiwitshakes

Vegan eiwitshakes perfect voor mensen met allergie of intolerantie

In eiwitshakes die van melk of kaas worden gemaakt (bijvoorbeeld de bekende whey protein) zitten melksuikers. Ook wel lactose genoemd. Niet iedereen gaat even lekker op lactose. Het kan een opgeblazen gevoel in de buik veroorzaken. In het geval van lactose-intolerantie kan het zelfs tot diarree, buikpijn en buikkrampen leiden. Wanneer je hier last van hebt, is een veganistische eiwitshake een perfect alternatief. Omdat deze helemaal uit plantaardige bronnen komen, komt er geen melk aan te pas en krijg je dus ook geen lactose binnen. Zo kan jij rustig van je vegan eiwitshake genieten zonder je zorgen te hoeven maken over een opgeblazen gevoel of andere klachten. 

Vegan eiwitshakes zijn duurzamer.

Tegenwoordig zie je dat steeds meer mensen de overstap naar veganistische eiwitpoeders maken. Meestal vanuit het principe van duurzaamheid. De productie van veganistische eiwitten laat namelijk een aanzienlijk minder grote voetafdruk op onze aarde achter. Bij zuivel eiwitten is deze voetafdruk groter. Vegan eiwitshakes zorgen dus voor een veel minder zware belasting voor het milieu dus. Eiwitpoeders die van rijst, erwten of soja gemaakt worden gebruiken bijvoorbeeld minder natuurlijke hulpbronnen. Ook zorgen ze voor veel minder koolstofemissie dan zuivel eiwitten. 

Vegan eiwitshakes voor dierenwelzijn.

Met de productie van veganistische eiwitpoeders worden geen dieren belast. Dit is vaak een van de grootste drijfveren voor de overstap naar vegan eiwitshakes. Sommige aanbieders van bijvoorbeeld whey eiwitten die uit koemelk gemaakt worden, kopen bij producenten die niet voldoen aan de wet- en regelgeving die er in Nederland is als het gaat om de leefomstandigheden waarin de koeien leven. Zo moeten in Nederland de koeien veel ruimte hebben, hokken met stro en de mogelijkheid om naar buiten te gaan en is het gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen verboden. Omdat overal dezelfde zoet- en smaakstoffen aan worden toegevoegd proef je daar zelf weinig van en daarom is het dus belangrijk dat wanneer je voor een bepaalde aanbieder kiest, ze transparant genoeg zijn om te beoordelen of je een ethisch verantwoord product aanbiedt. 

Vegan shakes bevatten minder vetten, meer vezels.

Dierlijke eiwitten bevatten van nature meer verzadigde vetzuren dan plantaardige eiwitten. Dit soort vetten kan er voor zorgen dat je cholesterol niveau stijgt. Plantaardige eiwitten daarentegen bevatten weer meer vezels en minder verzadigde vetzuren. Omdat het voor veel mensen vaak sowieso al een uitdaging is om voldoende vezels binnen te krijgen, kan een plantaardige eiwitshake een betere match zijn dan een dierlijke eiwitshake. 

Vrij van geur-, kleur en smaakstoffen.

In tegenstelling tot andere aanbieders, voegen wij na productie van het plantaardige eiwitpoeder géén geur-, kleur of smaakstoffen toe. Wij hebben ervoor gekozen om het eiwit neutraal aan te bieden en jou zelf te laten bepalen welke smaak jij jouw shake geeft. Elke dag weer. De smaak voeg jij toe met onze flavour shots; flesjes met daarin vloeibare smaakmakers die vrij zijn van calorieën, suikers en koolhydraten. Ze gaan ook nog een lekker lang mee! 

De voordelen van vegan eiwitshakes voor jou

  1. Omdat je meerdere flavour shots in huis hebt, zit je nooit meer een hele pot lang vast aan dezelfde smaak. Varieer er op los! Vandaag aardbei, morgen cookie? Geen probleem! 
  2. De flavour shots zijn ook heerlijk in jouw kwark, koffie, smoothie of baksels! 
  3. Geheel vrij van kcal, suikers en koolhydraten. 
  4. De beste vegan eiwitten, puur en onbewerkt zonder toevoeging van geur-, kleur en smaakstoffen. 

Heb je nog hulp nodig bij het kiezen van het juiste plantaardige eiwitpoeder? Stuur even een mailtje en we laten je binnen een dag iets weten 🙂