Snicker lovers opgelet, de bekende snicker maar dan in ijsvorm! šŸ¤© Heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortješŸ¤«

Ingrediƫnten (voor 4 personen)
Voor de caramel:
5 ontpitte medjoul dadels
125 ml kokosmelk light uit blik
1 flavour shot caramel (1 kneepje)
1 tl gesmolten kokosolie
Snuf zeezout
Voor het ijs:
500 gr banaan bevroren in plakjes
125 ml kokosmelk light uit blik
2 scoops pure whey isolate
1 flavour shots vanille (3 kneepjes)
3 el pindakaas
Snuf zeezout
Overig:
50 gr pindaā€™s
40 gr pure chocolade

Zo maak je deze snickers nicecream

1. Maak eerst de caramel. Week de dadels 5 minuten in een schaaltje met heet water. Giet
erna af. Doe samen met de rest van de caramel ingrediƫnten in een keukenmachine en laat
draaien tot een gladde caramel saus.
2. Doe de bevroren banaan samen met de kokosmelk, Whey, flavour shots, pindakaas en snufje
zout in een (sterke) blender en laat draaien tot glad en romig bananenijs.
3. Hak de pindaā€™s grof en smelt de chocolade in een schaaltje in de magnetron.
4. Giet de helft van het bananenijs in een ruime ovenschaal of in een cakeblik en strijk glad met
een lepel. Drizzle hier met een lepel de helft van de caramelsaus overheen en strooi de helft
van de pindaā€™s er overheen. Doe dan de andere helft van het bananenijs hier overheen. Maak
af met de rest van de caramel, pindaā€™s en verdeel de gesmolten chocolade over het ijs.
5. Zet de schaal minimaal 2 uur terug in de vriezer.
6. Haal de schaal erna uit de vriezer en schep er met een ijsschep bolletjes van. Serveer in een
schaaltje of in een hoorntje.

Ga naar recepten van Laura