De standaard havermout in de ochtend zijn we allemaal wel eens zat, toch? Met dit eiwitrijke kaneel havermout recept ‘spice’ jij jouw ontbijtje helemaal op! Yummy!

Put it in your mandje (2 personen)

30 g Pure Whey Isolate
2 Vanilla Flavour Shots
100 g havermout
1 tl kaneel
1 el kokosbloesemsuiker (of suikervervanger)
250 ml (ongezoete amandel)melk
1 ei
Snufje zout
1 tl bakpoeder

Optioneel voor de kaneel swirl:
20 g kokosbloesemsuiker
1 tl kaneel
10 g kokosolie/boter gesmolten
1 tl water

Optioneel voor de cream cheese frosting:
1 Vanilla Flavour Shot
1 el zuivelspread
1 tl honing

Zo maak je deze Eiwitrijke Kaneel Havermout

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Mix alle ingrediënten voor de oats in een schaaltje door elkaar en laat dit 5 minuutjes staan. Roer nogmaals door en verdeel over 2 ovenbestendige schaaltjes.
3. Zet de schaaltjes in de oven en bak 25 minuten in het midden van de oven tot de oats goudbruin zijn.
4. De baked oats zijn zo al super lekker, maar als je nog wat ruimte in je calorieën budgetten over hebt is het nóg lekkerder om er een kaneel swirl en cream cheese frosting overheen te gooien na het bakken. Roer de ingrediënten voor de kaneel swirl in een kommetje door elkaar en doe dit ook in een ander schaaltje met de ingrediënten voor de cream cheese frosting. Verdeel over de warme oats.

Naar recept van Laura