Deze Chocolade Kwark Soesjes zorgen ervoor dat jij je helemaal kan uitsloven in de keuken. Heb je ook meteen je workout weer gehad… Vullen maaaaar! 👅🍫

Put it in your mandje

Deeg:
50 ml halfvolle melk
50 ml water
50 g boter
1-2 eieren
50 g bloem
snufje zout

Vulling:
30 g Pure Whey Isolate
Chocolate Flavour Shot
8 g cacao
225 g kwark
200 ml slagroom

Topping:
15 g witte chocolade
15 g melkchocolade

Zo maak je deze Chocolade Kwark Soesjes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de melk, boter, water en zout in een pan en zet dit op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de boter gaat smelten (zonder dat het mengsel gaat koken).
3. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem hieraan toe. Roer dit goed door zodat al het bloem wordt opgenomen.
4. Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren totdat er een ‘bal’ ontstaat. Haal het deeg vervolgens uit de pan en laat dit voor een paar minuutjes afkoelen in een schaal.
5. Voeg een ei toe en roer het goed door totdat het ei is opgenomen. Voeg dan de helft van het andere ei toe. Als het deeg hierna nog stug is maar de tweede helft van het ei er ook nog bij. Het deeg moet uiteindelijk glad en soepel zijn.
6. Maak ongeveer 15 ‘hoopjes’ deeg. Gebruik hiervoor twee theelepels of een spuitzak.
7. Bak de soesjes voor zo’n 20 minuten in de oven. Ze moeten goudbruin worden dus houdt ze goed in de gaten.
Zijn ze klaar? Zet de oven uit en laat de soesjes er nog even in staan met de oven open. Dit zorgt ervoor dat ze niet gelijk gaan inzakken.

Vullen:
1. Klop de slagroom tot een stevige room.
2. Voeg de rest van de ingrediënten hieraan toe en klop dit nog een minuutje mee. Als je de vulling wat zoeter wilt maken dan kan je ervoor kiezen om wat zoetstof (een flavour shot) toe te voegen.
3. Doe de vulling in een spuitzak (of gebruik boterhamzakjes).
4. Knip aan de onderkant van de soesjes een gaatje zodat je de soesjes kan vullen met de vulling.
5. Top ze vervolgens af met gesmolten chocolade en genieten maar!

Naar recept van Loïs

Related products