Protein water is de nieuwe term die is boven komen drijven voor de heldere proteïnedrank als vervanger voor de protein shake. Geen melk-achtige drank, maar juist een heldere, dorstlessende drank – met toch het hoge percentage eiwitten die je van een eiwitshake gewend bent. De belangrijkste verschillen én overeenkomsten tussen protein water en protein shakes vind je in deze blog.

Meer weten over wat het precies is en hoe je het bereid? Dat vind je in onze blog: Wat is protein water en wat zijn de voordelen?

Inhoudsopgave

 • In het kort: wat is het?
 • De overeenkomsten tussen protein water en protein shakes
  – Hoog eiwitpercentage
  – Heerlijk te combineren met Clear Flavour Shots
 • De voordelen van protein water vs protein shakes
  – Frisse, dorstlessende smaakbeleving
  – Ook lekker tijdens je workout
 • De voordelen van protein shakes vs protein water
  – De beleving van een milkshake
  – Zijn gewoon erg lekker
 • Protein water van Personal Protein
 • Conclusies

In het kort: wat is protein water?

Protein water is een andere naam die sommigen aan onze Clear Whey Isolate geven. Protein water – ook wel proteïnewater genoemd – is een heldere drank met een hoog eiwitpercentage. Je koopt het bij Personal Protein niet als drank, maar als poeder. Nadat je dat poeder met water (en eventueel wat ijs) en je favoriete Clear Flavour Shot hebt gemixt, krijg je een smakelijke, heldere eiwitdrank. 

Als je klaar bent met shaken zul je in plaats van ‘hmm’ na een shake, eerder ‘ahhh’ na een verfrissende proteïne water uitslaan. Vergelijkbaar eiwitgehalte, maar dan dorstlessend; dat vat het wel een beetje samen. In deze blog bespreken we de overeenkomsten en verschillen tussen protein water en protein shakes.

protein water

De overeenkomsten tussen protein water en protein shakes

Hoog eiwitpercentage

De belangrijkste reden dat de twee dranken met elkaar vergeleken worden, is het hoge eiwitgehalte. Zowel proteïne water als proteïne shakes worden om deze reden vaak gebruikt in een sportieve levensstijl, met de bedoeling om de eiwitten in het lichaam na (intensieve) spierinspanningen snel weer aan te vullen.

Heerlijk op smaak te brengen met Clear Flavour Shots

Oké, dit geldt niet voor alle soorten protein waters en protein shakes die verkrijgbaar zijn op de markt, maar wel voor die van Personal Protein, dus hebben we hem er maar bij gezet. Zowel protein waters als protein shakes zijn heerlijk op (jouw eigen) smaak te maken met onze Clear Flavour Shots. 

De voordelen protein water vs protein shakes

Frisse, dorstlessende smaakbeleving

Fris, omdat het een heldere, frisse drank is met een toegevoegd smaakje. Nog frisser als je er een paar ijsklonten bij in de mix gooit. De smaken kies je zelf, maar bijvoorbeeld met de Tropical, Blood Orange of Cola weet je zeker dat je na een lekkere teug weer fris en fruitig aan de slag kan. Een ‘aaahhhh’ geluid versus een ‘hmmm’ geluid is het resultaat. 

Ook lekker tijdens je workout

Omdat de beleving van proteïne water vaak verfrissend en dorstlessend is, is het erg geschikt voor gebruik tijdens de workout. Waar je tijdens een workout niet zo zit te wachten op een volle shake, maar juist op iets wat de dorst lest. 

De voordelen van protein shakes vs protein water

De beleving van een milkshake

Een protein shake is een vol en romig product, bijna alsof je een lekkere milkshake drinkt maar dan met een hoog eiwitpercentage. Het basis product heeft een neutrale smaak, waardoor je het ook naturel zou kunnen gebruiken (wat bij de Clear Shakes niet mogelijk is), zonder het gebruik van onze Flavour Shots. Uiteraard raden we je wel altijd om ze wel te gebruiken!

Zijn gewoon erg lekker

Eiwitshakes zijn en blijven gewoon erg lekker. Helemaal omdat je je eigen smaak kunt kiezen met onze Flavour Shots. Daarbij hebben we een groter assortiment aan flavour shots, waardoor je meer kunt variëren. Denk bijvoorbeeld aan de smaken Stroopwafel, Notella of de heerlijke Cheesecake; daarmee wordt je protein shake, toch een echt verwen moment.

Protein water én shakes van Personal Protein

Wat voor proteïnedrank je ook zoekt; je kunt ervoor bij Personal Protein terecht. Onze proteïnen zijn altijd van een comnstante kwaliteit en door de verschillende Flavour Shots gaan ze nooit vervelen. Een heerlijke Peanut Butter Protein Shake in te ochtend, afgewisseld met een dorstlessende Red Fruit Protein Water in de avond? Het kan allemaal.

Jouw eigen protein water maken

Conclusies

 • De overeenkomsten tussen protein water en protein shakes:
  • Hoog eiwitpercentage
  • Heerlijk te combineren met Clear Flavour Shots
 • De voordelen van protein water vs protein shakes:
  • Frisse, dorstlessende smaakbeleving
  • Ook lekker tijdens je workout
 • De voordelen van protein shakes:
  • De beleving van een milkshake
  • Zijn gewoon erg lekker