Pea Protein - Personal Protein

Pea Protein is een plantaardig eiwitpoeder dat eiwitten bevat die uit erwten onttrokken zijn. Plantaardige eiwitten hebben de afgelopen tijd behoorlijk aan populariteit gewonnen om de volgende redenen: 

1. Plantaardige eiwitten eisen een minder zware belasting van het milieu dan dierlijke eiwitpoeders. Bij de productie van plantaardige eiwitten is bijvoorbeeld een stuk minder koolstofemissie gemoeid. 

2. Plantaardige eiwitten bevatten nul dierlijke bijproducten. Bewust geniet dus! 

3. Plantaardige eiwitten bevatten bevatten geen lactose en daarom is het een perfect alternatief voor mensen met een lactose intolerantie. 

Bronnen van plantaardige eiwitten

Er zijn verschillende plantaardige bronnen waar eiwitten uit gehaald kunnen worden. Denk aan; erwten, rijst, soja, aardappelen en zonnebloempitten. Deze verschillende plantaardige eiwitten hebben ook allemaal weer verschillende functionele eigenschappen. 

Onze Pure Pea Protein

Onze erwten proteïne (Pure Pea Protein) heeft een eiwitgehalte van maar liefst 85% en lost perfect op in plantaardige melk of water. Naast het hoge eiwitgehalte biedt dit plantaardige eiwitpoeder nog meer gezondheidsvoordelen:

1. Erwten eiwitten zijn een rijke bron van lysine. Lysine is een essentieel aminozuur dat je niet zelf aanmaakt en dus met voeding binnen moet krijgen. Dit aminozuur heeft een essentiële rol bij het bouwen van bindweefsel zoals huid, kraakbeen en botten. Wanneer je dieet zwaar is in granen en weinig peulvruchten bevat is erwten eiwit dus een ideale keuze.

2. Het is rijk aan plantaardig ijzer. Ijzer is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het transporteren van zuurstof door het bloed. Ijzergebrek kan leiden tot bloedarmoede met als gevolg vermoeidheid en kortademigheid. 

3. Het is BCAA gehalte in erwten eiwitten is vergelijkbaar met wei-eiwit: ongeveer 20% van de aminozuren in erwten eiwit zijn BCAA. BCAA’s vervullen een essentiële rol in het herstel en behoud van spiermassa en stimuleren de eiwitsynthese. Erg belangrijk als je spieren wil opbouwen. 

Onze Pure Pea Protein is dus geschikt voor iedereen met een gezonde/actieve levensstijl en die er de voorkeur aan geeft om met plantaardige ingrediënten resultaat te boeken!

Eiwitten kopen? Kies voor Personal Protein.

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X