Hoe houd ik afvallen vol? - Personal Protein

Hoe houd ik afvallen vol?

28 oktober 2020
Noortje Berendsen
Diëtist en personal trainer

De eerste stap van het afvallen is er erachter komen hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt. Het kan soms nog knap lastig zijn om je hieraan te houden. Hoe houd ik het afvallen nou vol? Hoe laat je je niet verleiden door al het lekkere (en minder gezonde) eten om je heen? Key is vooral dat je structuur aanbrengt en jezelf goed verzadigt.

Gelukkig is er ook in dit artikel weer een lijstje voor je opgesteld met handige tips om afvallen vol te houden! Het zal dus een stukje gemakkelijk worden met deze tips. Ze helpen je om het juiste eten te kiezen én met meer aandacht te eten.

Hoe houd ik afvallen vol?

Tip 1: Eiwitten, eiwitten, eiwitten

Als je wilt afvallen zijn eiwitten je beste vriend. Eiwitten geven je een verzadigd gevoel, iets wat natuurlijk handig is als je niet te veel wilt eten! Zorg er daarom voor dat elke maaltijd wat eiwitten bevat. Producten met veel eiwitten zijn eieren, peulvruchten, zuivel, zaden, vlees en vis. Daarnaast is het mogelijk om wat extra eiwitten binnen te krijgen via een shake of poeder (Whey isolaat).

Lees ook; Wat zijn eiwitten?

Tip 2: Vezels tijdens het afvallen

Ook vezels geven net als eiwitten een verzadigd gevoel. Vezels vind je terug in fruit, groente, volkoren graanproducten en peulvruchten. Volkoren graanproducten zijn zilvervliesrijst, volkoren pasta en brood, havermout. Bij peulvruchten kun je denken aan kikkererwten en linzen. Toevallig zijn dit ook allemaal producten die je volop mag eten als je bezig bent om gezonder te eten. En daarbij kan je ook nooit teveel groente eten, het ideale tussendoortje dus!

Tip 3: Eerst water en de rest komt later

Een goed streven is om bij elke maaltijd wat te drinken, drinken zoals water, thee of koffie zonder suiker. Alleen deze drie? Hoe houd ik dit nou vol tijdens het afvallen? Na een tijdje wen je hieraan. Soms weet je lichaam ook niet of je honger of dorst hebt. Je hongergevoel kan soms wat afzwakken door tussendoor wat extra te drinken. Natuurlijk pas je deze tip alleen toe als je wel genoeg gegeten hebt; drinken is geen vervanger van eten.

Tip 4: Structuur van afvallen

Probeer door de dag heen op vaste tijdstippen te eten. Zo krijgt je lichaam regelmatig eten (en dus voedingsstoffen) binnen, waardoor je minder de neiging hebt om tussen je vaste eetmomenten extra te eten. Ook als je andere werktijden hebt of momenteel thuis werkt door de corona-situatie, is het belangrijk structuur te behouden. Neem dus alsnog die pauze tussen de middag om rustig te eten en stop op tijd met werken zodat je op je normale tijd kan avond eten.

Tip 5: Mindfull eten

De kans is groot dat je tijdens afvallen minder eet dan voorheen. Des te belangrijker om te genieten van die kleinere maaltijden! Ga bijvoorbeeld zitten als je eet, neem de tijd, laat je niet afleiden door je telefoon of je TV en geniet er echt even van. Zo kun je bewust genieten van je maaltijd en zit je sneller vol.

Tip 6: Kleinere borden

En nog een heel simpele doeltreffende tip; eet van een kleiner bord en gebruik bijvoorbeeld ook kleinere schaaltjes. Zo heb je niet door dat je minder eet; want je bord is alsnog vol Het resultaat is een gevuld bord en een gevulde maag en het behalen van je doel: minder eten. Probeer het maar eens uit!

Kom je eruit met deze tips? In dit artikel kom je meer te weten over hoe je bewuste keuzes kan maken met boodschappen doen!

Populaire shakes voor afvallen

Noortje Berendsen
Diëtist en personal trainer

Noortje is al haar hele leven bezig met voeding, gezondheid en sporten; ze wist al snel dat ze van haar passie en interesse haar werk wilde maken. Het complete plaatje van voeding, sport en leefstijl biedt haar de kans om haar cliënten zo efficiënt mogelijk te coachen.

Naast haar eigen bedrijf (feelgoodnoortje), waar ze bij verschillende locaties haar cliënten online en offline begeleid, hoopt ze met deze kennisoverdracht via blogs nog meer mensen te kunnen bereiken. “Ik wil zo veel mogelijk mensen helpen bij het halen van hun persoonlijke doelen en hen meer vertrouwen meegeven in hun eigen proces!”

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer aangevraagd en gebruikt worden en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X