Net als bijvoorbeeld vezels, koolhydraten en vet is eiwit een voedingsstof. Eiwitten zitten in voeding en kunnen zowel uit dierlijke als plantaardige voedingsbronnen worden gehaald. Sommige voedingsbronnen zijn rijk aan eiwitten (kip, witvis, melk etc.), andere levensmiddelen bevatten weer heel weinig eiwitten (brood, groente, fruit). 

Goed voor je gezondheid

De inname van voldoende eiwitten biedt tal van gezondheidsvoordelen. Er zijn veel verschillende soorten eiwitten met verschillende functionele eigenschappen. Zo kunnen eiwitten die uit wei worden onttrokken (de befaamde ‘’whey protein’’) het herstel- en behoud van spierweefsel ondersteunen. Maar waarom is dit specifiek het geval bij de wei proteïne? Om dit goed uit te kunnen leggen moeten we je eerst iets vertellen over aminozuren.  

Aminozuren in eiwitten

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. In totaal zijn er 22 verschillende aminozuren en eiwitten bestaan dus uit verschillende ketens van die aminozuren. Er zijn twee soorten aminozuren: essentiële en essentiële aminozuren. Het verschil tussen deze twee soorten is dat het menselijk lichaam de essentiële aminozuren niet zelf kan aanmaken en deze dus via voeding binnen moét krijgen. Elk aminozuur heeft ook weer zijn eigen gezondheidsvoordeel. 

Verschillende soorten eiwitten

De samenstelling, volgorde en structuur van de verschillende aminozuren in een eiwit noemt men het ‘’aminozuurprofiel’’. Verschillende soorten eiwit hebben dus verschillende aminozuurprofielen met verschillende functionele eigenschappen. Van het aminozuurprofiel in wei eiwitten, eiwitrepen en eiwitpoeders is bewezen dat het een gunstige bijdrage levert bij het herstel- en behoud van spiermassa en daarom is het voor sporters gunstig om genoeg van deze eiwitten binnen te krijgen. Ons Pure Whey Isolate eiwitpoeder bevat maar liefst 27,5 gram eiwit per shake en bevat bijna geen vet- en koolhydraten. 

Eiwitten voor gewichtsbeheersing

Omdat eiwitten een verzadigende werking hebben en belangrijk zijn voor de instandhouding van spierweefsel is de inname van voldoende eiwitten belangrijk voor iedereen die op een bewuste manier met zijn/haar gewicht bezig is. Onze protein blend shake biedt jouw een compleet pakket aan kwaliteitseiwitten verrijkt met een goede dosis vitaminen en mineralen.

Eiwitten kopen? Kies voor Personal Protein.