Collageen eiwitten - Personal Protein

Collageen is een type eiwitpoeder dat een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen biedt. Collageen staat er met name om bekend essentieel te zijn voor het behouden van een gezonde en strakke huid. Dit komt omdat collageen eiwitten het belangrijkste onderdeel van je bindweefsel zijn. Bij bindweefsel kan bijvoorbeeld gedacht worden aan botten, pezen, huid, kraakbeen en tanden. 

Aanmaak van collageen eiwitten

Collageen is een eiwit dat door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Op jonge leeftijd is de collageen productie in je lichaam het hoogst en word er telkens genoeg collageen aangemaakt om de huid strak en gezond te houden. Dit duurt ongeveer tot je 25e, want daarna neemt de productie van collageen helaas gestaag af waardoor de huid slapper wordt en de eerste rimpels opkomen.

Er zijn 28 verschillende typen collageen. Deze hebben allemaal verschillende functionele eigenschappen. De meest voorkomende typen zijn collageen type 1 t/m 4.

Typen collageen

Collageen type 1: huid, pezen, botten, bindweefsel, bloedvaten en kraakbeen

Collageen type 2: tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd, luchtpijp (en vertakkingen)

Collageen type 3: huid, bloedvaten, herstel van wonden

Collageen type 4:

Welk collageen gebruiken wij?

Personal Protein collageen poeder bestaat uit type 1 collageen peptiden. Met peptiden wordt bedoeld dat de aminozuur ketens alvast opgeknipt zijn tot kleinere ketens om de opname in het lichaam te versnellen en te vergemakkelijken. Verder bevat Personal Protein collageen 18 aminozuren en heeft het een eiwitgehalte van maar liefst 97%. Wil je meer informatie over aminozuren of over het aminozuurprofiel van Personal Protein collageen? Klik dan hier. 

Klik hier om Personal Protein collageen poeder te kopen.

Collageen eiwitten kopen? Kies voor Personal Protein.

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X