Hoe kan ik afvallen met afvalshakes? - Personal Protein

Hoe kan ik afvallen met afvalshakes?

21 oktober 2020
Noortje Berendsen
Diëtist en personal trainer

Afvallen met afvalshakes is door de jaren heen een steeds populairder middel geworden om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Maar hoe kan je afvallen met afvalshakes en hoe hou je het gezond?

Inmiddels zijn er zó veel verschillende afvalshakes en zo veel verschillende methoden om snel af te vallen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Is het mogelijk om snel af te vallen met afvalshakes? Op welke manier kan je dit zo gezond mogelijk uitvoeren? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen. Na het lezen van dit artikel weet je of een afvalshake iets voor jou is.

Onze afvalshakes

Redenen om af te vallen met afvalshakes

Je hebt mensen die vanuit een medische noodzaak snel af moeten vallen. Er zijn ook mensen die vanuit een intrinsieke motivatie snel gewicht willen verliezen; bijvoorbeeld door een gebrek aan energie, het niet fit voelen of gewoon het snel kwijt willen raken van vakantiekilootjes.

Omdat het drinken van afvalshakes als een snelle oplossing gezien wordt, zullen veel mensen met de wens om af te vallen al snel naar dit product grijpen. Wanneer je wil afvallen is een calorietekort leidend. Dit betekent dat je dagelijks minder calorieën inneemt dan je verbruikt (in dit artikel kom je erachter hoe je dat voor jezelf uitrekent). Met een afvalshake kan je dit op een snelle en eenvoudige manier realiseren zonder constant na te hoeven denken over wat je moet gaan eten en of daar wel de juiste voedingsstoffen in zitten.


Voordelen van afvallen met afvalshakes

– Makkelijk controle houden over je calorie inname
– 100% puur en zonder toevoeging van geur-, kleur en smaakstoffen
– Super simpel om te maken. Bepaal zelf iedere dag de smaak met onze 20 verschillende flavour shots.
– Heerlijk romig en een beloningsmoment waar je dagelijks naar uit kan kijken. Minder stress over je voeding.
– Makkelijk mee te nemen.
– Stilt het hongergevoel.


Wet- en regelgeving afvalshakes

Niet iedere shake mag zo maar een maaltijd- of afvalshake noemen. De samenstelling van de shake moet aan de Europese wet- en regelgeving voldoen om als maaltijd- of afvalshake geclassificeerd te mogen worden. Deze eisen zijn: 

– Maximaal 30% van de calorieën mag uit vet komen
– Een afvalshake (of maaltijdshake) moet tussen de 200 en 250 kcal per maaltijd bevatten
– De shake moet minimaal 1 gram linolzuur bevatten (een omega-6 vetzuur)
– Tussen de 25% en de 50% van de calorieën moeten door eiwit geleverd worden
– Er moet minimaal 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de in totaal 22 vitaminen en mineralen in zitten.

Check de website van de consumentenbond voor alle ins en outs omtrent de wetgeving voor afvalshakes.

Maar zijn afvalshakes voor afvallen echt gezond?

Afvalshakes kunnen inderdaad de snelle en makkelijke manier zijn om kilo’s te verliezen, maarrrr… je voelt hem al aankomen; je kan ook ongezond snel afvallen (in dit artikel hier meer over). Het is aan jou om balans te houden en er op een verantwoorde manier mee om te gaan.

[Lees deze blog om meer te weten te komen over gezond afvallen]

Het is een misvatting dat een goede maaltijdshake of afvalshake precies de voedingswaarden bevat die jij ook uit een rijke, gevarieerde maaltijd haalt. Dat is niet gelijk aan elkaar en eigenlijk bestaat dat ook niet. Als je dat wil moet je gewoon die maaltijd eten.

Het is daarom des te belangrijk dat je goed kijkt naar de samenstelling van de afvalshake of maaltijdshake omdat lang niet alle producten de juiste nutriënten in de juiste verhoudingen bevatten.

Het belangrijkst is het behouden van je nieuwe gewicht

Wat langzamer en geleidelijker afvallen is nog altijd gezonder en het allerbelangrijkste; duurzamer. Het is wel de bedoeling dat je jouw streefgewicht ook behoudt. Wanneer mensen in korte tijd onwijs veel afvallen zie je dat er sneller en vaker een terugval is. Het behouden van je nieuwe gewicht heeft net zo veel tijd, aandacht en bewustwording nodig als het verliezen gewicht.

Als je met succes wil afvallen met behulp van afvalshakes of maaltijdshakes is het eigenlijk het allerbelangrijkst om je te realiseren dat afvalshakes niet een soort toverdrankjes zijn waarbij de kilo’s er meteen vanaf vliegen. Het is geen vrijbrief om bij de rest van je dagelijkse voeding de teugels te laten vieren. Het gaat in combinatie met bewuste voeding en eventueel training. Het calorietekort blijft leidend en daar kan de shake je heel goed bij helpen. 

Hoe werkt afvallen met afvalshakes?

Het principe is heel simpel: Je krijgt dagelijks een bepaalde hoeveelheid calorieën binnen. Wanneer je wil afvallen, moet je dit aantal naar beneden schroeven. Hoeveel calorieën jij binnen moet krijgen om af te vallen, hebben we uiteengezet in dit deze blog. Door één of meerdere maaltijden op een dag te vervangen met een eiwitshake of een maaltijdshake kan je dit voor jezelf vergemakkelijken.

Tip: Als je een maaltijd gaat vervangen met alleen een eiwitshake, voeg er dan wat extra’s zoals fruit of eventueel noten aan toe om een completer scala aan nutriënten binnen te krijgen. Naast eiwitten heb je namelijk ook vezels, vetten, en koolhydraten nodig. – Dit gegeven maakt dat onze maaltijdshake bij uitstek geschikt om een volledige maaltijd mee te vervangen. 

Snel afvallen met de maaltijdshake

Het grote verschil met eiwitshakes is dat maaltijdshakes wél het complete spectrum aan nutriënten bevatten. Omdat je bij een maaltijdshake dus niet alleen eiwitten maar ook koolhydraten, (essentiele), vezels, vetten, mineralen en vitamines binnenkrijgt is deze shake veel geschikter om een complete maaltijd mee te vervangen.

Een ander bijkomend pluspunt is dat de maaltijdshake je hongergevoel stilt waardoor je minder de neiging hebt om te snacken of tussen de middag minder aan het eten denkt. Dit vergemakkelijkt het hele proces. Bij een eiwitshake is dit veel minder het geval.

Beginnen met afvallen met de Diet Meal Shake.

Wij hebben onze specialisten aan het werk gezet om de perfecte maaltijdshake te ontwikkelen zodat jij de perfecte start kan maken. De Diet Shake is ook verkrijgbaar in een vegan variant en helpt jou met een uitgebalanceerde samenstelling om snel af te vallen op een verantwoorde manier.

Met onze flavour shots kan jij lekker afwisselen met de smaak en bepaal jij zelf hoeveel smaak je toevoegt. Heerlijk en bovenal super simpel. We hebben ook een vegan maaltijdshake.

Noortje Berendsen
Diëtist en personal trainer

Noortje is al haar hele leven bezig met voeding, gezondheid en sporten; ze wist al snel dat ze van haar passie en interesse haar werk wilde maken. Het complete plaatje van voeding, sport en leefstijl biedt haar de kans om haar cliënten zo efficiënt mogelijk te coachen.

Naast haar eigen bedrijf (feelgoodnoortje), waar ze bij verschillende locaties haar cliënten online en offline begeleid, hoopt ze met deze kennisoverdracht via blogs nog meer mensen te kunnen bereiken. “Ik wil zo veel mogelijk mensen helpen bij het halen van hun persoonlijke doelen en hen meer vertrouwen meegeven in hun eigen proces!”

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer aangevraagd en gebruikt worden en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X