Eiwitpoeder - Personal Protein

Eiwitpoeder is poeder met een hoge concentratie aan eiwitten. Omdat er verschillende eiwitten zijn die verschillende functionele eigenschappen hebben, zijn er dus ook verschillende eiwitpoeders. De meest populaire eiwitpoeders zijn whey eiwitpoeders of whey isolaat eiwitpoeders omdat de eiwitten in dit poeder het herstel- en behoud van spiermassa ondersteunen. Deze eiwitten zijn dus gunstig voor mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid of een actieve en/of sportieve levensstijl hebben. 

Verschillende eiwitpoeders

Je hebt dierlijke en plantaardige eiwitpoeders. Het voordeel van plantaardige eiwitpoeders is dat ze geen lactose bevatten en een minder grote tol van het milieu eisen. Echter is het wel zo dat plantaardige eiwitten vaak als minder lekker worden ervaren. Dit komt omdat eiwitpoeders die uit zuivel onttrokken zijn vaak een romiger en neutraler van smaak zijn. Meer een milkshake dan bij plantaardige eiwitshakes. 

Productie van eiwitpoeder

Eiwitpoeder wordt gemaakt door eiwitten uit de gewenste bron (melk, kaas, erwten, rijst, aardappel of een andere bron waar eiwitten in zitten) te onttrekken en vervolgens te filtreren. Het filtreren wordt gedaan om het eiwitpoeder als het ware te ‘’strippen’’ van alles wat geen eiwit is (bijvoorbeeld vet, koolhydraten, vezels en water) om zo een zo groot mogelijk gedeelte van het poeder uit eiwit te laten bestaan. Je hebt de zogenoemde ‘’concentraten’’ en ‘’isolaten’’. Concentraten zijn eiwitpoeders met een eiwitgehalte rond de 80%: er is dus doorgefilterd tot 80% van eiwitpoeder uit eiwit bestaat. Isolaten zijn eiwitpoeders met een eiwitgehalte van rond de 90% of hoger. Er is dus extra lang doorgefilterd. Door deze extra processing zijn isolaat eiwitpoeders duurder dan concentraten.

Eiwitipoeder kopen bij Personal Protein

Ons assortiment bevat concentraat eiwitpoeders en isolaat eiwitpoeders van zowel dierlijke als plantaardige bron. Zo is er voor ieder wat wils! Neem nu een kijkje in de shop of neem contact op zodat wij je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Eiwitpoeder kopen? Kies voor Personal Protein.

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer aangevraagd en gebruikt worden en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X