fbpx

Wat is het beste vegan proteïne poeder?

By Ewout Kuypers | september 25, 2019 | 0 reacties

Steeds meer mensen maken de overstap naar vegan proteïne poeders. Niet per sé omdat ze veel lekkerder smaken dan whey eiwitten of caseïne (eiwitpoeders die uit zuivel onttrokken zijn), maar omdat je met het gebruik van vegan proteïne een aanzienlijk minder grote voetafdruk achterlaat op ons prachtige maar helaas kwetsbare aardbolletje. Als bijproduct van de zuivelindustrie eist whey proteïne namelijk een zwaardere belasting van het milieu dan bijvoorbeeld rijst proteïne poeder. Rijst eiwitten gebruiken bijvoorbeeld minder natuurlijke hulpbronnen en zorgen voor minder koolstofemissie dan zuivel eiwitten.

Ons vegan proteïne poeder is een bewuste keuze

Een ander net zo groot pluspunt van vegan proteïne poeders is dat ze nul dierlijke bijproducten bevatten. Want zeg nou eerlijk: nobody wants to hurt lieve gekke diertjes want ze zijn schattig en ze kunnen niet praten en we moeten deze planeet een beetje leren delen. Agree?

Jouw dagelijkse portie vegan eiwitten

Als ambassadeur van dit gedachtegoed zullen wij ons assortiment aan vegan eiwitshakes en vegan eiwitrepen de komende periode blijven uitbreiden. We trappen af met de Vegan Protein Blend. Yes. Een blend. Dat betekent dat we twee verschillende hoge kwaliteit vegan eiwitpoeders in een grote menger door elkaar hebben gemixt tot het één super mega vegan eiwitpoeder werd. Dit is aan te raden omdat je dan de specialiteiten van beide vegan eiwitpoeders kan combineren. En dat is fijn.

De prinses op de erwt (met een korrel rijst)

Wij hebben gekozen voor rijst proteïne en erwten proteïne. Hieronder 3 voordelen van beiden eiwitpoeders op een rijtje:

Voordelen rijst proteïne:

  • Rijst proteïne zijn vrij van zuivel, soja en tarwe. Dit betekent dat het lactose, GMO en glutenvrij is.
  • Rijstproteïne is gemakkelijk te verteren. Soms kunnen mensen heftig reageren op eiwitpoeders met als gevolg maagklachten en een opgeblazen gevoel. Bij rijst proteïne heb je het minste kans op dit soort klachten.
  • Het is biologisch beschikbaar en daarom gemakkelijk opgenomen in de bloedbaan, wat betekent dat het meteen gaat werken. Deze snelle absorptie biedt meerdere gezondheidsvoordelen en helpt het lichaam met herstel na de training.

Voordelen erwten proteïne: 

  • Erwten eiwitten zijn een rijke bron van lysine. Lysine is een essentieel aminozuur dat je niet zelf aanmaakt en dus met voeding binnen moet krijgen. Dit aminozuur heeft een essentiëlele rol bij het bouwen van bindweefsel zoals huid, kraakbeen en botten. Wanneer je dieet zwaar is in granen en weinig peulvruchten bevat is erwten eiwit dus een ideale keuze
  • Het is rijk aan plantaardig ijzer. Ijzer is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het transporteren van zuurstof door het bloed. Ijzergebrek kan leiden tot bloedarmoede met als gevolg vermoeidheid en kortademigheid. 
  • Het is BCAA gehalte in erwten eiwitten is vergelijkbaar met wei-eiwit; ongeveer 20% van de aminozuren in erwten eiwit zijn BCAA. BCAA’s vervullen een essentiëlele rol in het herstel en behoud van spiermassa en stimuleren de eiwitsynthese. Erg belangrijk als je spieren wil opbouwen. 

Bij de Vegan Protein Blend zijn de eigenschappen van beiden vegan proteïne poeders dus gecombineerd. Per serving (30 gram), bestaat 1/3 uit rijst proteïne en de 2/3 uit erwten proteïne. 

De beste natuurlijke vegan eiwitten

Over het algemeen is Vegan Protein Blend een geweldige optie voor diegenen die hun lichaam willen voeden met het beste dat de natuur te bieden heeft. Het stelt je in staat vriendelijker te zijn voor je darmflora, voor de aarde en voor de dieren, terwijl je wordt voorzien in een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en een goede boost in je eiwitten. 

Wil je meer weten over dit product? Stuur gerust een mail of pleeg even een belletje. We’re happy to help 🙂

Eiwitten kopen? Kies voor Personal Protein.

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

×

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X