fbpx

Wat is de beste eiwitshake?

By Ewout Kuypers | september 25, 2019 | 0 reacties

Waar de eiwitshake eerst nog gezien werd gezien als een product dat alleen werd gebruikt door de die-hard fitness klanten, is de populariteit van de eiwitshake de afgelopen jaren exponentieel toegenomen onder recreatieve sporters van alle disciplines en mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid (en dus met hun eiwit inname). De eiwitshake begint meer en meer een lifestyle product te worden. Dat is goed want iedereen is er bij gebaat om iedere dag aan zijn/haar eiwitten te komen. Is het niet met een gevarieerde en eiwitrijke maaltijd, dan wel met een eiwitshake. Dat laatste kost minder tijd, wat in veel situaties handig is maar levert tegelijkertijd ook een minder rijk spectrum aan voedingsstoffen. 

Hoe bepaal je de kwaliteit van je eiwitpoeder?

De kwaliteit van een eiwitshake die je op het internet koopt is moeilijk te beoordelen of meten. Veel gebruikers van eiwitpoeder beoordelen de kwaliteit ervan door te kijken hoe goed de shake oplost en de smaak van de shake, echter zijn niet dit niet per sé de beste parameters om de kwaliteit van een eiwitshake aan op te hangen. Het smaakprofiel en de structuur van een eiwitpoeder zijn dingen waar de producent maar beperkt aan kan sleutelen omdat dit simpelweg bepaald wordt door de bron waar het eiwitpoeder uit onttrokken wordt. Kaas, melk, erwten, rijst, soja; allemaal zijn het bronnen waar je eiwitten uit kan onttrekken om er uiteindelijk eiwitpoeder van te maken waar jij dan weer een eiwitshake van kan maken, en iedere bron levert weer een eiwitshake op die anders smaakt en een ander mondgevoel geeft. 

Belangrijke aandachtspunten voor jouw eiwitshake

Die kwaliteit van jouw eiwitshake wordt bepaald door factoren die wat dieper liggen dan smaak / oplosbaarheid en heeft meer te maken met de gehele productieketen van A tot Z. Hierbij kan gedacht worden aan:

1. Hoeveel ruimte krijgen de koeien om te grazen? 

2. Wat zijn de kwaliteitseisen van het land waar het eiwitpoeder wordt geproduceerd? 

3. Welke (chemische) bestrijdingsmiddelen worden er gebruikt in de productie van het eiwitpoeder? 

4. Wat is het aminozuur profiel?

De beste Nederlandse eiwitpoeders

Het unieke aan het assortiment van Personal Protein is dat wij uitsluitend eiwitpoeders aanbieden die hier in Nederland vervaardigd worden. De Nederlandse food/zuivelindustrie staat in de gehele wereld bekend om zijn strenge kwaliteitseisen en Personal Protein is een van de weinige aanbieders die enkel producten aanbiedt die voldoen aan deze strenge eisen. Doordat we de productieketen zelf beheren in plaats van elders eiwitpoeders in te kopen zijn we als geen ander in staat om de kwaliteit van onze eiwitpoeders te bewaken, verbeteren en constant te houden zodat jij bij iedere eiwitshake die je drinkt zeker weet dat je krijgt wat er op het etiket staat.

Eiwitten kopen?

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

×

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X