fbpx

Waarom het ontwikkelen van een écht lekkere vegan eiwitreep zo’n moeilijke klus is

By Ewout Kuypers | september 25, 2019 | 0 reacties

Het ontwikkelen van een écht lekkere vegan eiwitreep die niet als een droge hap zand smaakt is, naast onderwater lassen, misschien wel een van de moeilijkste klussen op aarde. 

Plantaardige eiwitten zijn een bewuste keuze

Eiwitten die van plantaardige bronnen komen eisen een veel minder zware belasting van het milieu dan eiwitpoeder dat uit zuivel wordt onttrokken. Ook omdat plantaardige eiwitten nul dierlijke bijproducten bevatten worden plantaardige eiwitten steeds populairder en zie je dat steeds meer mensen de overstap maken naar eiwitsupplementen op plantaardige basis. 

Voorbeelden van plantaardige bronnen waar eiwitpoeder uit wordt gewonnen zijn: soja, erwten, rijst, aardappelen en zonnebloempitten. 

Eiwitten waar je U tegen zegt!

Veel mensen die de overstap maken van zuivel eiwitpoeders (zoals wei en caseine) naar plantaardige eiwitpoeders worden vaak teleurgesteld door de smaak en textuur van het plantaardige eiwitpoeder. Daar waar wei en caseïne een neutraal smaakprofiel en een romige textuur hebben, is er bij de plantaardige eiwitpoeders sprake van een meer uitgesproken/aanwezig smaakprofiel en een korrelige/zanderige structuur. Natuurlijk is smaakbeleving een subjectief iets en heeft de een hier meer ‘’last’’ van dan de ander. Ook is het zo dat de plantaardige eiwitpoeders onderling weer veel van elkaar verschillen van smaak en textuur. Zo komt een soja eiwitpoeder volgens velen het meest in de buurt van de smaak van een wei eiwitpoeder en heeft een erwten eiwitpoeder en tegenstelling tot de soja een heel ‘’eigen’’ aardse smaak. 

Welke plantaardige eiwitten gebruiken we in onze vegan eiwitreep?

Bij de ontwikkeling van onze Choco Gusto Vegan Protein Bar hebben wij constant rekening gehouden met hetgeen hierboven beschreven staat. In deze plantaardige eiwitreep zijn drie plantaardige eiwitten met elkaar in balans gebracht om zo het beste uit alle drie de plantaardige eiwitbronnen naar boven te halen. De eiwitten die we gebruikt hebben zijn; erwten eiwit, rijst eiwit en aardappel eiwit. Wanneer we alléén aardappel eiwit of alléén erwten eiwit hadden gebruikt was het al snel een moeilijke hap geworden maar juist door die balans tussen de drie én de coating van hoogwaardige pure chocolade is dit een van de weinige plantaardige eiwitrepen geworden waar je écht naar uit kan kijken. 

De juiste hoeveelheid eiwitten

Misschien is het je al opgevallen dat plantaardige eiwitrepen over het algemeen een lager eiwitgehalte per reep hebben dan eiwitrepen met zuivel eiwitten. Het is simpelweg niet mogelijk om net zo veel eiwitten in een plantaardige eiwitreep te verwerken als we bij onze andere eiwitrepen doen omdat de reep dan niet weg te kauwen zou zijn en waarschijnlijk uit elkaar zou vallen. 

De voordelen van onze vegan eiwitreep

1. 11.4 gram eiwit per eiwitreep 

2. Makkelijk te verteren 

3. Vrij van lactose en gluten

4. Coating van pure chocolade 

5. Perfecte plantaardige tussendoortje 

Is deze vegan eiwitreep iets voor mij? 

Deze eiwitreep is geschikt voor iedereen die op een bewuste manier wil genieten van een eiwitrijk tussendoortje. Eiwitten zijn onder andere essentieel voor het herstel en de instandhouding van spierweefsel en deze plantaardige eiwitreep is daarmee goede aanvulling op een goed en gevarieerd voedingspatroon. 

Er komt meer lekkers aan. De komende tijd zullen wij ons assortiment aan plantaardige eiwitrepen gaan uitbreiden zodat je net als bij onze eiwitpoeders lekker kan variëren. We’ll keep you posted!

Toch eens toe aan een andere smaak eiwitreep?

Voor de fijnproevers hebben we vier andere fantatische smaken eiwitrepen: een witte chocolade eiwitreep, bosvruchten eiwitreep, een hazelnoot eiwitreep en een pistache eiwitreep.

Eiwitrepen kopen? Kies voor Personal Protein.

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

×

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

×