was successfully added to your cart.

Wat we gaan maken? Scones met slagroom en aardbeienjam, yahs!

👨🏻‍🍳Ingrediënten voor 8 scones

  • 50 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram Personal Protein Pure Whey
  • 30 gram suiker
  • 1 Flavourshot Vanille
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 110 ml melk
  • Extra melk voor bestrijken
  • En beetje bloem om je werkblad te bestrooien

👅Hoe maak je deze scones?

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Zeef het bakmeel, bakpoeder, Personal Protein en zout in een kom.
  3. Snijd de boter in plakjes en wrijf deze plakjes met je vingers door het meel-mengsel heen, het is de bedoeling dat het lekker korrelig wordt.
  4. Voeg een Flavourshot Vanille en suiker toe.
  5. Klop het ei met de melk los. Bewaar één eetlepel van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest beetje bij beetje toe aan het meelmengsel.
  6. Kneed tot een samenhangend deeg.
  7. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ca. 1,5 centimeter dik.
  8. Steek met het uitsteekvormpje of een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bestrijk de scones met de achtergehouden ei-melkmengsel.
  10. Bak de scones in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin en gaar.
  11. Haal de scones uit de oven en laat ze even afkoelen.
  12. Klop in de tussentijd de verse slagroom op.
  13. Serveer de scones met (aardbeien)jam en verse slagroom.