fbpx
was successfully added to your cart.

Zoek je nog een klassieker voor vanavond? Probeer dan deze eiwitrijke lasagne!

Oh niet alleen is hij eiwitrijk, maar ook nog vegetarisch.

Dat wordt smullen!

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

Voor de tomatensaus:

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 200ml water
  • 4 teentjes knoflook
  • peper & zout
  • 50ml balsamicoazijn
  • half bosje basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • olie
  • Eventueel: 1 eetlepel suiker

Voor de lasagne:

  • 8 lasagnebladen
  • 250 gram champignons
  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram ricotta
  • 50ml melk
  • 150 gram spinazie
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 60 gram Parmezaan
  • 30 gr Personal Protein Pure Whey

Zo maak je de Lasagne

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Allereerst maak je de tomatensaus: hak de knoflook fijn en bak in de pan in wat olie, roer af en toe.
  3. Voeg dan de gepelde tomaten uit blik, balsamicoazijn, water en de basilicumblaadjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano en eventueel suiker (om hem wat zoeter en minder zuur te maken).
  4. Breng aan de kook en zet dan het vuur wat lager. Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen en iets indikken.
  5. Meng de ricotta met de melk, eiwitpoeder, zout en zwarte peper.
  6. Bouw de lasagne door eerst een laag tomatensaus in de ovenschaal te schenken, gevolgd door een laagje van het ricottamengsel, een laagje rauwe champignons, rauwe spinazie en een laagje lasagne bladen.
  7. Herhaal dit nog een keer. Over de laatste laag (de lasagne bladen) verspreid je de Hüttenkäse.
  8. Strooi hier overheen nog de Parmezaanse kaas en de zonnebloempitten en bak de lasagne voor 30 min in de oven op 180 graden.
  9. Genieten maar!

 

Voedingswaarden Per Persoon

Calorieën: 487 Kcal
Eiwitten: 33 gram
Koolhydraten: 38.4 gram
Vetten: 21.8 gram
Vezels: 4.8 gram

Leave a Reply