Lekkere en chille snacks, ze zijn tegenwoordig lastig te vinden maar wel héél handig als jij lekker in de gezonde flow zit. Ben je bewust bezig met je voeding? Dan is het belangrijk om ook de wat kleinere eetmomenten in te vullen met snacks die verantwoord zijn. Helaas zijn er meer snacks die ‘verantwoord’ lijken maar dat eigenlijk niet zijn, dan écht verantwoorde snacks. Daarom hier een lijstje met verantwoorde snacks.

lekkere en gezonde snacks

1 Rijstwafels

Deze lekkere en calorie arme snack is een perfect tussendoortje waar je alle kanten mee op kan. Denk bijvoorbeeld aan een rijstwafel met cottage cheese en kipfilet. Deze snack combinatie komt in totaal neer op 101 kcal en 10,8 gram eiwit.

Extra tip van de flip: Snack-a-jacks bevatten ook heel weinig kcal en zijn net even iets spannender dan normale rijstwafels. Snack-a-jacks barbeque met cottage cheese en kipfilet is onze favoriete combinatie!

2 Havermout

Havermout is perfect voor als tussendoortje of als ontbijt. De combinaties die je kan maken met dit goedje zijn eindeloos! Onze favoriet is toch wel in combinatie met sneetjes appel, een paar bosbessen en een klein toefje kaneel. Deze combinatie van 50 gr havermout, 4 sneetjes appel, 50 gram bosbessen en een theelepel kaneel bevat 254 kcal en 7,3 gram eiwit.

3 Popcorn

Late night snacks zijn de vaak de allermoeilijkste. Daarom kunnen we deze zeker niet overslaan. Iedereen heeft zin in iets lekkers op het moment dat je in de avond lekker languit op de bank ligt te netflixen. Je zou het niet verwachten, maar popcorn is een van de lekkere snacks die ideaal is voor dit moment én ook nog is fijne voedingswaarden bevat. Eén schaaltje zoute popcorn van 40 gram bevat 151kcal en 5,1 gram eiwit.

4 Eiwitshake

De eiwitshake mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Pure Whey Isolate is onze populairste shake. Whey isolaat heeft namelijk een eiwitgehalte van 90% en bevat weinig vetten- en koolhydraten. Heb je in de avond altijd lekkere trek en moeite om dat pak koekjes te weerstaan? Dan is een Night Shake een hele goede oplossing. Deze caseine shake zit bevat eiwitten en is ideaal om te nemen in de avond voordat je gaat slapen.

5 Gemengde fruitsalades

Bij vrijwel elke supermarkt en groenteboer verkopen ze bakjes met gemengd fruit. Deze zijn ideaal voor een tussendoortje. Omdat het gemengd fruit is profiteer je tevens ook van de voordelen die verschillende stukken fruit te bieden hebben. Een bakje gemengd fruit van 250 gram bevat 150 kcal en 1,6 gram eiwit.

6 Protein pancakes

Deze variant op de normale pannenkoeken bevatten lekker veel eiwitten. Ze zijn ook makkelijk te combineren om ze nog lekkerder te maken dan dat ze al zijn. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke proteïne pannenkoek met rood fruit.
Met onze Protein Pancake Mix maak je pancakes die slechts 90 kcal bevatten en 15 gram eiwit. In combinatie met 100 gram rood fruit komt hier nog 41kcal en 0,1 gram eiwit bij.

7 Boerenkool chips

Deze chips zijn in tegenstelling tot de normale zak chips perfect als tussendoortje én ze zijn koolhydraatarm. Het fijne van boerenkool chips is ook dat je het heel gemakkelijk zelf kan maken. Je bent letterlijk 1 zoekopdracht op google verwijderd van het maken van je eigen chippies! 100 gram boerenkool chips bevat 219kcal en 4,9 gram eiwit.

8 Noten

Deze mogen natuurlijk niet ontbreken. Let wel op: Eet niet een hele zak noten weg want dan werk je wél veel kcal naar binnen. Een handje noten per dag is het ideale tussendoortje om aan je dagelijkse portie vetten te komen.

9 Kom soep

De variaties op deze snack zijn eindeloos en meestal ook vrij makkelijk te maken. Onze favoriet is by far de courgette broccoli soep. Deze soep is makkelijk te bewaren in de koelkast, dus je kan er nog langer van genieten dan 1 dag, mits je een grote pan maakt natuurlijk 😉 Een kommetje courgette broccoli soep bevat 135kcal en 5 gram eiwit.

10 Proteïne bar

Eiwitrepen bevatten zoals de naam al doet vermoeden eiwitten. Zo kun je jezelf een eiwitboost geven op het moment dat jouw lichaam daar het meest om vraagt. Ben je veel onderweg? Voorkom dan dat je genoodzaakt bent om bij het tankstation te stoppen door te zorgen dat je altijd een eiwitreep in de auto hebt liggen. Check al onze smaken eiwitrepen in de shop!

Wat zijn jouw favoriete snacks?

Heb je nog vragen of opmerkingen hebben na het lezen van dit artikel? Of heb jij je eigen lijstje lekkere en gezonde snacks? Deel het met ons in een mailtje (info@personalprotein.nl). We reageren binnen een dag!