fbpx

Is erwten eiwit een goed vegan eiwitpoeder?

By Ewout Kuypers | september 20, 2019 | 0 reacties

Erwten proteïne is een van de populairste plantaardige eiwitpoeders. De vraag naar een plantaardige eiwitten als alternatief voor wei-eiwitten neemt steeds meer toe nu mensen zich meer en meer bewust worden van het feit dat de productie van zuivel eiwitten een zwaardere belasting van het milieu eist dan de productie van plantaardige eiwitten.

Waarom kies je voor plantaardige eiwitten?

Bij de productie van plantaardige eiwitten worden bijvoorbeeld veel minder natuurlijke hulpbronnen gebruikt en vindt er minder koolstofemissie plaats dan bij zuivel eiwitten. Hieronder kort samengevat 3 voornaamste redenen om voor een plantaardig eiwitpoeder te kiezen. 

1. Plantaardige eiwitten bevatten geen lactose en zijn daarom een perfecte uitkomst voor mensen met een lactose intolerantie of koemelk-allergie;

2. Het is een milieu bewuste keuze;

3. Plantaardige eiwitpoeders bevatten geen dierlijke (bij)producten.

De specialiteiten van onze vegan proteïne poeders

Op dit moment zijn er een aantal verschillende soorten vegan eiwitten die uit verschillende bronnen worden onttrokken (denk aan rijst, soja proteïne, en zonnebloemen proteïne). Elke bron heeft weer zijn eigen ‘specialiteiten’. Erwten proteïne isolaat is één van die vegan eiwitten. Maar waarom zou je uit al die verschillende veganistische bronnen juist voor erwten proteïne kiezen?

5 redenen om voor onze erwten proteïne isolaat te kiezen 

1. Erwten proteïne bevat heel veel lysine. Lysine is een aminozuur dat je via voeding binnen moet krijgen en onmisbaar is voor het bouwen van gezond bindweefsel. Denk hierbij aan je huid, kraakbeen en botten. Wanneer je dieet sowieso al weinig peulvruchten bevat is erwten proteïne isolaat een ideale manier om toch nog genoeg lysine binnen te krijgen.

2. Omdat onze erwten proteïne een hypo allergeen product is, dus vrij van zuivel (lactose), gluten en soja, is het 100% vegan!

3. Plantaardige eiwitten zijn van nature vrij van verzadigd vet en cholesterol. Sowieso komen deze twee alleen in dierlijke producten voor. 

4. In tegenstelling tot hele peulvruchten met veel complexe koolhydraten, zijn de meeste koolhydraten in erwten proteïne poeder verwijderd. Hiermee is erwten proteïne een uitstekende koolhydraatarme optie zonder concessies te doen aan je eiwitinname.

5. Het BCAA gehalte in erwten proteïne is vergelijkbaar met wei-eiwit. BCAA’s zijn vertakte aminozuren die een essentiële rol spelen bij het herstel en behoud van spierweefsel. Niet onbelangrijk als je spieren wil opbouwen! 

Zijn deze plantaardige eiwitten geschikt voor mij? 

Erwten proteïne isolaat is een uitstekende keuze voor iedereen die op een bewuste manier bezig is met zijn/haar gezondheid. Of je nu strak op je vet- en koolhydraatinname zit, gewoon een positieve verandering wil aanbrengen in je gezondheid of op zoek bent naar een krachtig plantaardig eiwitpoeder zonder lactose; erwten proteïne isolaat is een perfecte uitkomst voor al deze situaties.

Eiwitten kopen? Kies voor Personal Protein.

€5 korting* op je eerstvolgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat! Schrijf je in voor onze super-acties-nieuwsbrief en ontvang direct €5 euro korting op je eerstvolgende bestelling. *Deze kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

×

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

X