fbpx

Rabarbercake met yoghurt

By Personal Protein | juli 25, 2019 | 0 reacties

Rabarber in een cake. Ja dat kan en is ook nog een onwijs lekker. Ga maar snel naar de supermarkt om de ingrediënten te halen zodat je dit zo snel mogelijk kan gaan oppeuzelen!

INGREDIENTEN VOOR 1 CAKE

Zo maak je de rabarbercake met yoghurt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de yoghurt, boter, eieren, citroenrasp, vanille shot en basterdsuiker en mix tot een glad mengsel.
  4. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en en roer tot het goed gemengd is en je een glad beslag hebt.
  5. Snijd de stengels rabarber in klein stukjes van 1cm.
  6. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde springvorm.
  7. Druk er nu de stukjes rabarber in tot deze er nog maar een paar millimeter bovenuit steken.
  8. Strooi nog een dun laagje witte basterdsuiker over de bovenkant en schuif de springvorm in de oven voor 50-60 minuten.
  9. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze droog uit het midden komt, is de cake klaar.
  10. Haal de taartvorm uit de oven en laat iets afkoelen.
  11. Geniet!

 

Voedingswaarden Per Persoon

Per punt (1/12)

Calorieën: 238.25 
Eiwitten: 8 gram
Koolhydraten: 30.7 gram
Vetten: 8.8 gram
Vezels: 1.1 gram

×

€5 korting* op je volgende bestelling?

Natuurlijk wil je dat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5 korting op je eerstvolgende bestelling.


*De kortingscode kan één keer worden gebruikt en is geldig bij een minimale bestelwaarde van €25.

×