Omdat er best veel verschillende soorten eiwitshakes zijn, zien veel mensen die een eiwitshake willen kopen vaak door de bomen het bos niet meer. Welke eiwitshake past bij jou? Het kan zijn dat een dierlijke eiwitshake (denk aan een whey of caseïne shake) niet goed bij jou past omdat jouw lichaam niet prettig reageert op lactose of koemelk. In dat geval is een vegan eiwitshake een goede oplossing. Alles over erwten eiwitshakes wat je moét weten hebben we in dit artikelvoor je uiteen gezet.

erwten eiwitshakes info

Erwten, soja en rijst zijn de populairste plantaardige eiwitbronnen. In dit artikel achter lees je of een erwten eiwitshake geschikt voor jou is. 

Erwten eiwitshake aminozuurprofiel

Erwten eiwitten hebben een compleet aminozuurprofiel. Dit wil zeggen dat alle 20 aminozuren in het eiwit zitten. Dus ook de drie belangrijkste; de BCAA’s. Dit is iets wat bij vrijwel alle plantaardige eiwitten niet het geval is en daarmee een hele goede reden om voor erwten eiwit te kiezen. Daar waar wei-eiwit door het aminozuurprofiel wordt gezien als het meest geschikte eiwit voor spieropbouw, voldoet erwten eiwit als plantaardige vervanger minstens net zo. Wil je meer weten over aminozuren?

Erwten proteïne in relatie tot bindweefsel

Erwten eiwitten bevatten lysine. Lysine is een essentieel aminozuur dat je niet zelf aanmaakt en je dus met voeding binnen moet krijgen. Dit aminozuur kan een rol vervullen bij het bouwen van bindweefsel zoals huid, kraakbeen en botten. Wanneer je dieet zwaar is in granen en weinig peulvruchten bevat is erwten eiwit dus een ideale keuze.

De smaak en textuur van erwten eiwit

Over de smaak en textuur van erwten eiwitten zijn de meningen verdeeld. Mensen die de overstap maken van bijvoorbeeld een whey shake naar een erwten eiwitshake moeten vaak even wennen. Ze vinden de geur en smaak in vergelijking tot dierlijke shakes muf. Maar veganisten die nooit anders hebben gekend vinden het in de meeste gevallen hartstikke lekker. Whey en caseïne shake lijken meer op een milkshake. Smooth en romig. Bij erwten eiwitten en eigenlijk bij vegan eiwitshakes in zijn algemeen is dat minder. Dit betekent niet dat je van jouw erwten eiwitshake geen feestje kan maken. 

Neem zelf de controle over jouw vegan eiwitshake

Tip: Maak jou erwten eiwitshake met plantaardige melk en voeg er een klein beetje flavour shot aan toe! Onze flavour shots zijn verkrijgbaar in meer dan 20 verschillende smaken en vrij van calorieën en suikers. 

De flavour shots die het beste samengaan met erwten eiwit zijn; vanille, chocolade, karamel, notella, cookie, notoreo, speculaas, kokos en banaan. 

Voordelen: 

– 100% plantaardig 

– Elke dag een andere smaak met onze 20 verschillende flavour shots

– Compleet aminozuurprofiel

– Vrij van gluten, soja en lactose. 

– Lost perfect op, nooit klontjes in jouw vegan eiwitshake. 

– Het veganistische broertje van whey

Nadelen: 

– Heb je voorheen altijd een whey shake of een andere dierlijke eiwitshake gedronken? Dan kan de smaak even wennen zijn. 

Conclusie

Erwten eiwit is een uitstekend plantaardig alternatief voor dierlijke eiwitten. Erwten eiwitten zijn vrij van lactose, gluten en soja wat er voor kan zorgen dat je geen opgeblazen gevoel krijgt. Daarnaast is dit eiwitpoeder een duurzamer alternatief dan dierlijke eiwitpoeders en komen er geen dieren aan te pas. 

Eerst proeven dan geloven.

Weet je nu alles over erwten eiwitshakes wat je moet weten? Eerst proeven, dan geloven. Probeer onze erwten eiwitshake nu. Varieer eindeloos in smaak met onze flavour shots. Niet goed, is geld terug.